Zeevruchten recepten die je thuis kunt maken

Veel mensen houden ervan om zeevruchten te eten en ze zijn altijd op zoek naar nieuwe recepten die ze thuis kunnen maken. Gelukkig zijn er tal van eenvoudige manieren om thuis heerlijke vis maaltijden te bereiden. Van gegrilde garnalen met limoen en kruiden tot gebakken kabeljauw met citroen en kruiden, deze recepten helpen je om gezonde gerechten te maken waar iedereen in je gezin van zal genieten. Zeevruchten in je keuken gebruiken is een geweldige manier om wat variatie in je dieet te brengen. Zeevruchten zijn een uitstekende bron van eiwitten en omega-3-vetzuren die het slechte cholesterol helpen verlagen. Je kunt zeevruchten kopen op een boerenmarkt en je kunt alle extra ingrediënten in je plaatselijke supermarkt kopen. Zorg ervoor dat je de plus folder volgende week bekijkt om de beste deals te krijgen voor alle ingrediënten die je nodig hebt.

Gegrilde garnalen met limoen en kruiden

Verwarm de grill tot middelhoog en gooi een paar handenvol houtsnippers op de kolen. Meng in een kleine kom 3 eetlepels olijfolie en 1 eetlepel limoensap. Breng dit op smaak met peper en zout. Voeg vervolgens 1 fijngehakt teentje knoflook en 1 theelepel gehakte korianderblaadjes toe en roer het door elkaar. Verwijder de staarten van garnalen en ontdarm ze. Een gemakkelijke manier is om met je vinger lichtjes langs de achterkant van elke garnaal te gaan totdat je de kleine ‘ader’ voelt en deze vervolgens met je duim eruit te trekken. Doe de garnalen in een grote hersluitbare plastic zak en giet de marinade erover. Schep voorzichtig om tot ze gelijkmatig bedekt zijn. Marineer ongeveer 10 minuten bij kamertemperatuur of tot 24 uur gekoeld voor het grillen. Je kunt op Allefolders.nl rondkijken om aanbiedingen en kortingen te vinden op de ingrediënten die je nodig hebt voor dit recept.

Gepocheerde vis fillets in wijn

Dit is een klassiek Frans recept en het is eenvoudige te maken. Leg je visfilets in een pan met wat witte wijn en verse kruiden en dek de pan af met folie of een ander deksel. Kook op middelhoog vuur tot het gaar is. Dit duurt ongeveer 30 minuten. Je kunt dit gerecht met alle bijgerechten serveren, zoals witte rijst, gekookte aardappelen of groenten zoals broccoli of wortelen.