Waar let je op bij het kopen van een handbagage koffer voor dames?

Ga je binnenkort met de meiden op vakantie of gewoon een weekend weg? Dan is een handbagage koffer een absolute must. Niet alleen is dit praktisch gezien ideaal, maar ook decoratief. Je kunt je natuurlijk wel voorstellen hoe het staat wanneer je een prachtige stijlvolle crème kleurige handbagage koffer, in plaats van een saaie zwarte koffer, die ook nog eens vol met krassen en deuken zit. Omdat het aanschaffen van een mooie koffer soms best een uitdaging kan zijn, hebben we een aantal tips voor je, waarmee je als dame de perfecte koffer weet te vinden.

Formaat en gewicht

Een mooie koffer is voor veel dames natuurlijk ontzettend belangrijk, maar het formaat en gewicht heeft toch net even wat meer prio als je het ons vraagt. Een van de eerste dingen waar je dus naar moet kijken bij het kopen van een handbagage koffer, is het formaat en gewicht ervan. Voor de meeste luchtvaartmaatschappijen gelden beperkingen qua afmetingen en gewicht voor handbagage, dus het is belangrijk om hieraan te voldoen. Kies een koffer die binnen deze limieten valt, zodat je geen problemen ondervindt tijdens het reizen. Wat we vaak zien, is dat een handbagage koffer 55x40x20 volstaat. Daarnaast is het ook handig om te kijken naar een lichtgewicht koffer, zodat je niet onnodig extra gewicht hoeft mee te dragen.

Kwaliteit van de koffer

Bij het kopen van een handbagage koffer voor dames is duurzaamheid en kwaliteit een belangrijke overweging. Je wilt immers dat je koffer lang meegaat en bestand is tegen de dagelijkse slijtage van het reizen. Kijk naar koffers gemaakt van stevig materiaal, zoals polycarbonaat of ABS, die zowel lichtgewicht als duurzaam zijn. Controleer ook de kwaliteit van de ritsen, handgrepen en wielen, aangezien dit veelgebruikte onderdelen zijn die goed moeten functioneren.

De juiste indeling van de koffer

Naast de regels voor je Tui handbagage, is ook de indeling voor jezelf van belang. Zoek naar een handbagage koffer die voldoende compartimenten heeft om je spullen netjes te kunnen opbergen. Denk aan zakken met ritssluiting, elastische banden en aparte vakken voor bijvoorbeeld schoenen of toiletartikelen. Hierdoor blijft alles op zijn plaats en kun je gemakkelijk bij je spullen zonder lang te hoeven zoeken.

Veiligheid

Veiligheid van je bagage is een belangrijk aspect tijdens het reizen. Kies daarom voor een handbagage koffer met een goed slot, bij voorkeur een TSA slot. Dit slot wordt door de beveiliging op luchthavens erkend en kan worden geopend zonder schade toe te brengen aan je koffer. Hierdoor kun je met een gerust hart op reis, wetende dat je spullen veilig zijn opgeborgen. Nu is dit bij een handbagage koffer wat minder belangrijk, aangezien je deze vrijwel altijd bij je hebt. Toch kan het zijn dat je verzocht wordt je handbagage in het ruim te doen, omdat het gewicht dan beter verdeeld is, dan is het wel prettig dat niet zomaar iemand in je koffer kan neuzen.

Stijl en design

Een praktische koffer is een, maar een stijlvolle koffer is voor de meeste vrouwen toch echt wel een must! Gelukkig zijn er tegenwoordig ontzettend veel stijlvolle en trendy koffers, die speciaal ontworpen zijn voor dames. Of je nu houdt van een klassiek design of liever gaat voor een meer opvallende print, er is altijd wel een koffer die past bij jouw persoonlijkheid en stijl. Kies een koffer waar je blij van wordt, zodat je met plezier kunt reizen. Dit is namelijk ook ontzettend handig voor wanneer je koffer wel een keer het ruim in moet. We kennen namelijk allemaal wel dat beeld van de bekende ‘postcodeloterij’ koffers, waarvan er gemiddeld iedere reis wel een stuk of 5 op de bagageband ligt. Door een koffer te kiezen die niemand heeft, weet je zeker dat je je koffer van een afstandje al ziet aankomen.