Verschillende Aziatische rijst gerechten

Als je van Aziatisch eten houdt, dan zul je zeker veel gerechten met rijst tegenkomen. Rijst is altijd het hoofdbestanddeel geweest van verschillende Aziatische keukens vanwege de diepe wortels ervan in hun cultuur. Als je zin hebt in zelfgemaakte Aziatische gerechten, dan kun je maar beter een rijstkoker bezitten. Een rijstkoker kan je voorzien van de meest basale vorm van rijst koken. Het produceert een witte gezwollen rijst die dient als een geweldig bijgerecht voor je hoofdgerecht. Wist je dat er verschillende manieren zijn om rijst te koken, zelfs voor Aziatische gerechten? Sommige gebruiken nog steeds een rijstkoker, terwijl andere de rijst handmatig koken. Elk Aziatisch land heeft zijn eigen versie van unieke rijstgerechten die je heel uniek en lekker zult vinden.

Arroz Caldo

Arroz caldo is een zeer eenvoudig Filipijns rijstepap gerecht dat heel goed werkt tijdens koud weer. Om dit te koken heb je een aantal ingrediënten nodig. Koop deze ingrediënten bij asianfoodlovers of een andere winkel die Aziatische producten verkoopt. Je hebt ook kip, in blokjes gesneden knoflook, hardgekookt ei, lente-ui, in blokjes gesneden witte ui, in blokjes gesneden gember, krokant gebakken knoflook, vissaus, peper, oi en kippenbouillonblokjes nodig. Om te beginnen met koken, bak je eerst de knoflook, ui en gember. Daarna kun je de kip toevoegen. Zodra de kip licht gekookt is, voeg je de ongekookte rijst toe. Voeg een beetje water toe tot je ingrediënten onder water staan. Laat het een paar minuten koken voordat je de kippenbouillonblokjes toevoegt. Kook het nog een paar minuten totdat het een beetje plakkerig lijkt. Vervolgens kun je peper en vissaus toevoegen. De hoeveelheid peper en vissaus die je toevoegt, hangt af van je eigen voorkeuren. Als je klaar bent, kun je de krokant gebakken knoflook toevoegen voor de garnering. Voeg vervolgens de gekookte eieren toe en je gerecht is klaar!

Kaha Batha

Kaha Batha is een Sri Lankaans rijst- en curry gerecht dat ook nog eens vrij eenvoudig thuis klaar te maken is. Om dit te koken heb je rijst, ui, kaneel, kardemom peulen, pandanblad of laurierblad, boter, gemalen kurkuma, gember-knoflookpasta en kippen-, kokos- of melk bouillon nodig. Smelt de boter in een grote pan. Voeg vervolgens de gember-knoflookpasta en ui toe. Nadat je deze hebt gebakken, kun je de ongekookte rijst en kurkuma toevoegen. Schenk de bouillon erbij en laat het een paar minuten sudderen. Je kunt controleren of de rijst gezwollen is om te bepalen of het gaar is. Als het eenmaal gaar is, kun je er nog wat garnituren aan toevoegen, zoals krokant gebakken uitjes en korianderblaadjes. Op deze manier maak je je gerecht af. Met deze zelfgemaakte gerechten kun je thuis genieten van de Aziatische keuken!