Rimpels verwijderen zonder botox? Ja dat kan!

Je respecteert iedereen die een Botox behandeling neemt (of andere injectables), maar zelf zie je dit niet zitten. Je wilt liever rimpels verwijderen zonder botox. Misschien omdat je naalden niet kunt doorgronden of omdat hun prijskaartje ervoor zorgt dat deze rimpelverminderende opties buiten je budget vallen.

Gelukkig zijn er andere dingen die u voor uw huid kunt doen om fijne lijntjes en rimpels te verminderen. Je kunt rimpels verwijderen op natuurlijke wijze met de onderstaande tips:

Gebruik zonnebrandcrème

Geloof het of niet, maar je moet elke dag zonnebrandcrème dragen, of het nu zonnig of stormachtig is. Zonnebrandcrème is het belangrijkste antiverouderingsproduct dat u kunt gebruiken. Negentig procent van de veroudering van onze huid is te wijten aan de zon.

En hoewel preventie de beste strategie is als het gaat om veroudering, doet dagelijkse SPF iets meer. Na een jaar lang dagelijks een breedspectrum SPF 30-zonnebrandcrème toe te passen, toonden voor-en-na-foto’s van de huidskleur van de deelnemers aan dat de huidtextuur, helderheid en hyperpigmentatie tot 52 procent verbeterden, volgens een studie gepubliceerd in december 2016 in Dermatologic Surgery.

Plan een laserbehandeling, een naaldvrije manier om uw huid te verouderen

Je wilt verder gaan dan de crèmes, maar je wilt niet voor een naald gaan. Vraag uw dermatoloog of een van de vele beschikbare lasers geschikt is voor uw huidbehoeften. Lasers doen zoveel dingen, waaronder het verminderen van bruine vlekken en bloedvaten, het hermodelleren van collageen en het verhogen van de collageenproductie.

Terwijl lasers van gisteren de huid boos en vurig rood achterlieten, zijn ze nu geavanceerder en kunnen ze licht weer naar boven komen terwijl ze minimale schade aan de huid veroorzaken.

Dat gezegd hebbende, weet dat deze behandelingen duur kunnen zijn. Volgens deskundige kosten laserbehandelingen voor huidvernieuwing gemiddeld ongeveer €1.000 tot €2.000. Toch kunnen ze dingen doen die injecties niet kunnen, zoals het aanpakken van verkleuring. Praat met uw arts over uw doelen en of u een goede kandidaat bent voor een van de vele lasers op de markt.

Vraag uw dermatoloog naar Microneedling, dat littekens en gladde rimpels kan laten vervagen

Een van de belangrijkste trends op het gebied van huidverzorging is micronaaldbehandeling. Microneedling is een minder ingrijpende procedure die rimpels en littekens kan behandelen. Het kan ook geweldig zijn voor mensen met donkere huidtypes, omdat het minder snel hyperpigmentatie veroorzaakt dan laser- en lichtgebaseerde apparaten, blijkt uit een kleine studie die in augustus 2019 in Dermatologic Surgery is gepubliceerd.

Het rolachtige apparaat is aan de buitenkant bezaaid met microfijne naalden. Het wordt dan over de huid gerold en de naalden dringen door de buitenste lagen. Deze prikkels activeren het genezingsproces van de huid en stimuleren de productie van collageen, aldus een studie die in april 2015 in Experimental Dermatology werd gepubliceerd.

Mensen die het gebruiken, zeggen dat het pijnloos is, en je kunt deze huidrollers zelfs kopen voor thuisgebruik, zoals op Dermstore.com, hoewel de resultaten niet zo opvallen als de resultaten die je zou zien in het kantoor van een dermatoloog. Deze procedure kan ergens tussen de €100,- en €700,- kosten.