Een altijd netjes opgeruimd huis met deze opruim methodes

Een opgeruimd huis is niet alleen prettig om in te wonen, het zorgt ook voor rust en overzicht. Toch kan het soms lastig zijn om je huis opgeruimd te houden. In deze blog bespreken we verschillende opruim methodes die je kunnen helpen bij het opruimen van je huis.

Marie Kondo-methode

De Marie Kondo-methode is de afgelopen jaren erg populair geworden. Deze methode is gebaseerd op het idee dat je alleen spullen moet bewaren waar je blij van wordt. Bij het opruimen vraag je jezelf af of een item je nog gelukkig maakt. Als dat niet het geval is, dan bedank je het item en neem je afscheid van het item. Op deze manier creëer je een overzichtelijke en opgeruimde omgeving.

De 20/10 methode

Bij de 20/10 methode ruim je twintig minuten op en neem je vervolgens tien minuten rust. Tijdens de twintig minuten richt je je volledige aandacht op het opruimen van je huis. Daarna gun je jezelf tien minuten rust om even bij te komen. Door deze methode toe te passen, wordt het opruimen minder intensief en voelt het minder als een verplichting.

Minimalisme

Minimalisme is een levensstijl waarbij je je richt op het minimaliseren van spullen. Door alleen spullen te bewaren die je nodig hebt of waar je echt blij van wordt, creëer je een overzichtelijke en opgeruimde omgeving. Minimalisme gaat niet alleen over het opruimen van je huis, maar ook over het opruimen van je leven. Door te minimaliseren, krijg je meer focus en rust in je leven.

FlyLady-methode

De FlyLady-methode is gebaseerd op het idee dat je je huis moet opruimen in kleine stappen. Je begint bijvoorbeeld met het opruimen van één kastje en vervolgens werk je langzaam verder. Door deze methode toe te passen, voelt het opruimen minder overweldigend en blijft je huis opgeruimd.

KonMari-methode

De KonMari-methode is vergelijkbaar met de Marie Kondo-methode. Ook bij deze methode vraag je jezelf af of een item je nog gelukkig maakt. Daarnaast wordt er bij deze methode ook gekeken naar de juiste manier van opbergen. Door spullen op de juiste manier op te bergen, creëer je een overzichtelijke en opgeruimde omgeving.

De één-ding-per-dag-methode

Bij de één-ding-per-dag-methode ruim je elke dag één item op. Dit kan een klein item zijn, zoals een pennenbakje, maar ook een groot item, zoals een kledingkast. Door elke dag één item op te ruimen, creëer je langzaam maar zeker een opgeruimd huis.

De 5S-methode

De 5S-methode is een Japanse opruimmethode. De vijf S’en staan voor scheiden, schikken, schoonmaken, standaardiseren en stimuleren. Bij de scheiden stap wordt er gekeken naar welke spullen je echt nodig hebt en welke niet. 

Er is geen “one-size-fits-all” oplossing voor het opruimen van je huis. De methode die het beste werkt, is afhankelijk van je persoonlijke voorkeur en levensstijl. Het is daarom belangrijk om verschillende opruim methodes te proberen en te kijken welke het beste werkt voor jou.

Vloer make-over?

Soms is je vloer toe aan vervanging, ben je op zoek naar een nieuwe vloer? Verschillende PVC vloer kleuren vind je bij Stilefloors.