De beste smoothies om snel af te vallen

Er wordt vaak gezegd dat afvallen veel tijd kost, toch hoeft dit niet altijd zo te zijn! Er zijn namelijk genoeg dingen die je kunt doen voor snel afvallen op een gezonde en geleidelijke manier. Naast beweging is een goede voeding ontzettend belangrijk. Voor een goed dieet zijn smoothies ideaal. Niet alleen zijn de drankjes snel en makkelijk te bereiden, ze zitten ook nog eens vol met vitamines en mineralen en geven je een echte boost wanneer je het nodig hebt. Hier hebben wij een paar smoothies die het beste helpen bij het afvallen. Klaar om te blenden?

Groene smoothies

Wanneer je wilt afvallen zit je bij groene smoothies altijd goed. Deze smoothies bestaan vooral uit fruit en bladgroenten zoals spinazie of andijvie. Bij deze smoothies zorgen de rauwe groenten voor een flinke boost. De groenten zijn namelijk rijk aan essentiële voedingsstoffen zoals vitamines, mineralen, vezels en antioxidanten. Ook bevatten deze smoothies de minste calorieën waardoor ze ideaal zijn bij het afvallen. Een smoothie met spinazie is bijvoorbeeld een echte aanrader. Naast de essentiële voedingsstoffen bevat spinazie ook veel ijzer waardoor je je nog energieker zult voelen. Als je zin hebt in een verfrissende smoothie, is een komkommer smoothie echt iets voor jou. Ook deze smoothie is ontzettend snel te bereiden. Het enige wat je in huis moet hebben is komkommer, avocado en een appel.

Fruity smoothies

Naast de groene smoothies zijn er nog genoeg andere smoothies die het afvallen een stuk makkelijker voor je zullen maken en genoeg andere voordelen met zich meebrengen. Voor een vitamine C boost kun je een heerlijke aardbeien smoothie maken. Deze smoothie is goed voor je weerstand en zit vol anti-oxidanten. Naast aardbeien kun je mango en spinazie toevoegen. Een andere heerlijke smoothie is de bosbessen smoothie. Bosbessen zijn gevuld met vitamines, vezels en (net als de aardbei) anti-oxidanten. Daarnaast werken de bosbessen ook nog eens ontstekingsremmend en cholesterolverlagend.